Екскурсія на СЕС

Група студентів з НН ІЕЕ вирушила на екскурсію до сонячної електростанції. Під час екскурсії їм показали, як працюють сонячні панелі, які перетворюють сонячну енергію на електричну. Екскурсовод розповів про принципи роботи фотоелектричних елементів, процеси інвертування постійного струму в змінний, а також про системи зберігання енергії.

Студенти мали змогу побачити центральний пульт керування, де відбувається моніторинг роботи всієї станції. Екскурсовод також пояснив, як оптимізується робота електростанції залежно від погодних умов і як важливо забезпечувати регулярне обслуговування панелей для максимізації ефективності.

На завершення екскурсії студенти відвідали інформаційний центр, де ознайомилися з перспективами розвитку сонячної енергетики у світі та в їхній країні. Вони дізналися про екологічні переваги використання відновлюваних джерел енергії і обговорили можливі кар’єрні шляхи в цій галузі. Екскурсія викликала у студентів великий інтерес і надихнула їх на подальше вивчення відновлюваних енергоресурсів.

Реєстраційна форма для абітурієнтів
Молодий вчений року
Центр міжнародної освіти
Відділ академічної мобільності
Що таке інжиніринг інтелектуальних електротехнічних та мехатронних комплексів

Матеріально-технічне забезпечення кафедри АЕМК