Новини щодо організації дуальної форми здобуття вищої освіти в ІЕЕ

Адміністрація ІЕЕ та ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» уклали трьохсторонні договори зі студентами ІЕЕ спеціальності 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка про дуальну форму здобуття вищої освіти студентами бакалаврського та магістерського рівнів підготовки за освітніми програмами кафедр Електропостачання та Автоматизації електротехнічних та мехатронних комплексів. Метою даної форми навчання являється поєднання навчання студентів у закладах освіти з навчанням і роботою на робочих місцях профільних підприємств. При цьому відбувається зближення освіти з конкретними умовами виробництва та скорочується термін адаптації випускника на його майбутньому робочому місці.
В даних договорах індивідуальними планами передбачається більш детальне і адаптоване навчання в реальних умовах виробництва з наступних дисциплін:

  • релейний захист та автоматизація енергосистем;
  • системи технічного діагностування;
  • диспетчеризація розподільних електричних мереж;
  • нормативно-правове забезпечення в енергетиці;
  • правила улаштування електроустановок;
  • охорона праці;
  • переддипломна практика із стажуванням на посаді диспетчера, дублювання на посаді диспетчера, перевірка знань з технології робіт, оперативних та виробничих інструкцій.
    Термін дуальної форми підготовки припадає на заключний рік навчання бакалавра або магістра. Графік підготовки передбачає як мінімум один день в неділю знаходження на підприємстві. Студенти до закінчення навчання отримують 1 рік виробничого стажу з відображення в трудовій книжці та заробітну плату із одночасним збереженням стипендії, а після закінчення навчання – можливість постійного працевлаштування в регіональних відділеннях ПрАТ ДТЕК Київської області та м.Києва.