Проекти міжнародного співробітництва

Міжнародний проєкт програми ЄС HORIZON 2020 GRANT AGREEMENT №101017858 (ELECTRO-INTRUSION PROJECT)

Назва роботи: «Simultaneous transformation of ambient heat and undesired vibrations into electricity via nanotriboelectrification during non-wetting liquid intrusion-extrusion into-from nanopores (Одночасне перетворення теплоти навколишнього середовища та небажаних вібрацій в електроенергію за допомоги нанотрибоелектрифікації під час інтрузії/ екструзії рідини, що не змочує, в нанопори/ з нанопор)».
Термін дії: 48 міс. (4 роки).

Україну в Міжнародному консорціумі представляє навчально-наукова лабораторія термомолекулярної енергетики (НН Лаб. ТМЕ), ІЕЕ, а також співробітники кафедри АЕМК ІЕЕ (д.т.н. В.М.Сліденко, к.т.н. Л.К.Лістовщик, пров. інж. В.С.Лесик).
Протягом 2021 рр. проведено наступні наукові дослідження та отримано наступні результати:


• У 2021 році почалось виконання міжнародного проекту за програмою HORIZON 2020. Команда КПІ є лідером у робочому пакеті №4 проєкту.


• Відповідно до Грантової Угоди проєкту, співробітники прийняли участь у розробці-відтворенні експериментального електростенду з 5-ма електро-комірками та у серії експериментальних досліджень електроефектів, що виникають під час процесів інтрузії-екструзії в гетерогенних ліофобних системах як робочих тілах для НТЕ-амортизатора; також отримано базові характеристики амортизатора-аналога.

• Взято участь у 2-х Генеральних асамблеях проєкту (М6 та М12) за піврічними та річними результатами роботи (он-лайн).


• За результатами роботи 1 етапу проєкту, який збігається з календарним 2021 роком, 17 лютого 2022 р відбувся захист робіт у складі всього Консорціуму перед офіційними кураторами та експертами Євросоюзу. Результати роботи схвалено.

Реєстраційна форма для абітурієнтів
Молодий вчений року
Центр міжнародної освіти
Відділ академічної мобільності
Що таке інжиніринг інтелектуальних електротехнічних та мехатронних комплексів

Матеріально-технічне забезпечення кафедри АЕМК